verkooptips

“Een realistische blik is de grootste stap naar een succesvolle verkoop”

Gaat u uw woning verkopen? Dit is een ingrijpende beslissing in uw leven. Uw vertrouwde omgeving krijgt een nieuwe eigenaar en ‘de buitenwereld’ krijgt een blik in uw privé-omgeving, zelfs tot in uw slaapkamer. Maar hoe kunt u uw woning het best verkopen?

  1. wees realistisch t.a.v. de verwachte opbrengst van uw woning. Zoals in de financiële wereld reeds bekend is, ‘resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst’. U krijgt maar één keer de kans om uw woning juist in de markt te zetten en een realistische vraagprijs (en verwachte opbrengst) is essentieel.
  2. kijk kritisch naar uw eigen woning en laat ook anderen er naar kijken. Weest niet bang voor kritiek. Misschien toch de voordeur nog even verven? De voor- en achtertuin even opruimen? Toch eindelijk de plinten monteren?
  3. ruim uw woning op en zorg voor licht en lucht. Zet ramen zoveel mogelijk open, (rol)gordijnen open en haal overbodige spullen weg. Zet deze op zolder of verkoop ze, de verkoopmogelijkheden zijn legio.
  4. krabpalen voor de kat, hondenmand en kinderspeelgoed…. ze komen in de beste huishoudens voor. Maar zorg dat ze niet op de foto staan en ruim het op als er bezoek komt. En uiteraard de huisdieren even de deur uit als er bezoek is! En geef de kinderen een uurtje plezier bij vriendjes, de bioscoop of de speeltuin. En verblijd familie of buren met een bezoek, zelf thuis zijn tijdens een bezichtiging is niet handig. Kijkers voelen zich een indringer!
  5. zorg dat er geen etensgeuren in huis zijn en ga niet koken tijdens het bezoek. Een bezoeker voelt zich meer een indringer als de aardappels op het vuur staan te koken.
  6. zorg voor een goede woningpresentatie, dus goede foto’s en een goede verkooptekst. Bied de informatie zo compleet mogelijk aan, dus ook voldoende informatie over de omgeving. Want misschien kent uw toekomstige koper uw stad, dorp of buurt nog niet!
  7. biedt u uw woning aan via een makelaar? Zorg dat u uw makelaar vertrouwt, u geeft uw grootste financiële eigendom in zijn/haar handen. Want heeft u een makelaar, dan bent u tijdens een bezichtiging even op de koffie bij de buren, familie of vrienden.

Er komt heel veel bij een succesvolle verkoop kijken! En denkt u dat bovenstaande tips ‘bedacht’ zijn? Dat is niet het geval, alle bovenstaande tips berusten op werkelijkheid…

Is uw belangstelling gewekt? Bel 06-12253679 of mail naar info@woningtekst.nl

 

uw creatieve tekstschrijver voor woning en appartement door heel Nederland